Köszönjük, jól vagyunk! Vállaljuk a kihívást!

Nem igazán szerencsés ez az időszak a művészetek számára és főként nem az a kóruséneklés szerelmeseinek. Köztudott, hogy a Nyíregyházi Cantemus Kórus körében is felütötte fejét a koronavírus. Próbáinkat és előadásainkat határozatlan időre fel kellett függesztenünk. Több énekesünk megbetegedett és igazgató-karnagyunk, Szabó Dénes is kórházba került. De örömmel jelenthetjük, hogy az egészség szempontjából most már minden rendben van. Dénes bácsi elhagyta a kórházat, otthonában erősödik.

Köszönet érte a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház COVID Osztálya orvosainak, nővéreinek, munkatársainak. És persze mindenkinek, aki hívta telefonon, érdeklődött állapota felől, gondolt rá, szorított gyógyulásáért. Sokan voltak, nagyon sokan.

Szabó Dénes, igazgató-karnagy

A Nyíregyházi Cantemus Kórus tagjainak zöme ismét egészséges és vállalja az új kihívásokat. Régről hozott Cantemus örökség, hogy nem ismerünk megalkuvást a minőségben, nem szeretjük a kompromisszumokat, de ha a sors úgy rendeli, nem futunk el a feladat elől. Koncertekkel szerettük volna megünnepelni az idén 45 éve alapított Cantemus Gyermekkórust, melyből aztán egy egész kóruscsalád nőtte ki magát. Ezt most nem tehetjük meg a szokásos módon, de az online tér adta lehetőségeket – úgy, ahogy a tavaszi időszakban és részben nyáron is – megpróbáljuk maximálisan kihasználni.

Október 23-től kezdve, minden héten pénteken, egy-egy, a „Cantemus 45 Ünnep” keretében felvetett témában szeretnénk felvillantani az eltelt 45 esztendő fontos pillanatait és a közönség számára is érdekes és tanulságos kulisszatitkokat megosztani. Az ünnep tiszteletére készülünk egy nyomtatott ünnepi kiadvánnyal és egy CD lemezzel is, amin a kórus legszebb karácsonyi hangfelvételeit hallgathatják meg. December 20-án pedig YouTube csatornánkon tekinthetik meg hangulatos karácsonyi videó premierünket.

Online jelenlétünkben is számítunk közönségünkre szerte a világban, volt és jelenlegi énekeseinkre és minden érdeklődőre, aki valaha is elgondolkozott azon, amit Petrovics Emil zeneszerző mondott a Bartók-Pásztory-díj átadásán a Cantemusról: „Mi a titka vajon annak az elképesztő sikersorozatnak, amely végigkövette e társaság teremről teremre, versenyről versenyre, országról országra vivő útját? Mitől voltak ők mindig a legjobbak? Mitől voltak mindig éppen ŐK a legjobbak?” 

Tartsatok velünk! „Egyesít minket, jellem és eszme. Fel hát a tettre!”

(Szilágyi Szilárd)

A fórumot azért hoztuk létre, hogy az adott témában hozzászólhass. Felidézhetsz régi emlékeket, érdekes sztorikat, küldhetsz üzenetet! A fórum nincs regisztrációhoz kötve. Várjuk hozzászólásaitokat!

Ha szeretnél híreket kapni a Cantemusról, kérjük iratkozz fel hírlevelünkre!

Share:
Értesítések
Minden törlése

Nyíregyházi Cantemus Kórus - Mesedoboz

45 éves a Cantemus
Fórumok
Állapot
Témák
Fórum
Válaszok
Megtekintés
Felhasználók
Dátum 
1
248
Szilágyi Szilárd
Barnicskó Vali
nov 22
nov 22
A bakelittől napjainkig
  Ünnepeljünk együtt
0
95
Szilágyi Szilárd
nov 05
nov 05
Cantemus szokások
Témacímkék:  45 éves a Cantemus, Szokások,
  Ünnepeljünk együtt
0
107
Szilágyi Szilárd
nov 05
nov 05
Egyenruhák
Témacímkék:  45 éves a Cantemus, Egyenruhák,
  Ünnepeljünk együtt
0
134
Szilágyi Szilárd
nov 05
nov 05
2
191
Szilágyi Szilárd
Soma
nov 04
nov 04
Beharangozó
Témacímkék:  Cantemus 45 éves, Beharangozó,
  Ünnepeljünk együtt
0
116
Szilágyi Szilárd
okt 20
okt 20
Share: