Tisztelt közönségünk!

Az egy hónappal ezelőtt meghírdetett és elindított “Cantemus online rekordkísérlet” kezdeményezésünk szép sikerrel zárult. Mint ismeretes:

A Cantemus rekordkísérlete nem megdönteni akart egy létező magyarországi rekordot, hanem felállítani! A rekordkísérlet célja a Magyar Rekord Egyesület által hivatalosan bejegyzett dokumentuma alapján: Mennyiségi és sebességrekord: A lehető legtöbb, adott dal feléneklésének (videofelvételének) internetes beküldetése és összegyűjtése egy honlapon 30 nap alatt.

Az egyénileg vagy csoportosan készített szelfivideókat, melyben a Szörényi-Bródy: István a király rockopera záródallamát, a “Felkelt a napunk” dallamot énekelhették a bátor jelentkezők, végül 7336 énekes küldte be szerte a világból, egészen pontosan 47 országból keresték fel a felkeltanapunk.hu oldalt.

Idézünk a hivatalos jegyzőkönyvből:

  1. A weboldal 12 óra 10 perckor kiolvasott és kiértékelt analitikája szerint a megtekintések száma 42083 volt, ez átlagosan egy percenkénti belépést jelentett, átlagosan 4 percet töltöttek az oldalon, átlagosan az érkezők közel egyharmada fordult vissza az oldalról. Ennek okáról elmondták a szervezők, hogy a személyiségből fakadó gátak miatt sokan nem mertek felvételt készíteni. Mobiltelefonról volt a legtöbb belépés, tablet használata volt a legkevesebb, hiszen a szelfi alapvetően mobilra született képi műfaj.
  2. A kísérlet összesen 43200 perce alatt történt 7336 darab sikeres feltöltés azt jelentette, hogy átlagosan 5,9 percenként énekelte fel valaki a dalt. Ezzel a kevesebb mint 6 percenkénti átlaggal a Nyíregyházi Cantemus Kórus és az éneklésben részt vett több mint hétezer, különböző nemzetiségű személy együtt felállította a lehető legtöbb, adott dal feléneklésének (videófelvételének) és internetes összegyűjtésének 30 napos rekordját.

Nagyon köszönjük Önöknek, hogy kezdeményezésünk mellé álltak! Közös sikerünk ez az eredmény!

A Nyíregyházi Televízió altal készített mozaikvideót itt tekinthetik meg.

A hivatalos végeredményt a Városi Önkormányzat által szervezett “Államalapító Szent István tiszteletére rendezett ünnepség” keretében, augusztus 20-án 18 órától kezdődő rendezvényen hírdette ki Sebestyén István, a Magyar Rekordok Egyesület” regisztrátora és elnöke. Beszédében kiemelte, hogy a szervezők – tekintettel a világban kialakult vírushelyzetre – a lehető legbiztonságosabb módját választották annak, hogy egy közösség pozitív üzenetet közvetítsen, kifejezze érzéseit és másokat is megnyerjen az éneklés örömének.

Köszönjük mindazoknak akik segítették a rekord létrejöttét.

Nyíregyháza Város Önkormányzata
Nyíregyházi Állatpark
NYÍRVV Nonprofit Kft.
Sóstó-Gyógyfürdők ZRT.
Korzó Üzletház
Kodály Zoltán Általános Iskola
Búza téri Piaccsarnok
Zikkurat Színpadi Ügynökség
Rosta Mária
Nyíregyházi Városi Televízió
Kohut Árpád

Az ünnepségről készített fotókat itt tekinthetik meg: https://photos.app.goo.gl/TQ6bPo3AGoAwFPo4A