Idén a XV. jubileumi díjátadóra készül a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. A Megyei Prima díjra ismét 10 kategóriában érkeztek ajánlások. Művészeti, tudományos, oktatási, sport és sajtó területen díjazzák a helyi kiválóságokat.

2021-ben 31 jelölés érkezett a megyei Prima díjra, a VOSZ felhívására. Intézmények, szervezetek, a városi önkormányzat és a megyei közgyűlés, a kormányhivatal képviselői, illetve szakemberek is részt vesznek a folyamatban. A 14-tagú társadalmi kuratórium döntött a kategóriagyőztesekről, majd november 19-én, pénteken derül ki, hogy kikre adta voksát a vállalkozói szféra, ki lesz a Prima díjas, illetve különdíjas.

Idén Kürti László mátészalkai költő, tanár, szerkesztő, Gulácsi Tamás Móricz-gyűrűs színművész, Csutkai Csaba fotóművész, dr. Szerafin László, az onko-hematológia országos hírű kutatója, Zsigó Zsolt, a Bánki Donát Műszaki Technikum tanára, a digitális oktatás nagykövete, a magyar építészet kategóriában Béres Csaba, a NYÍRBER Kft. ügyvezetője, a nagykállói Bürkös zenekar, Vajda Tamás, az úszás mester- és versenyedzője, sajtó kategóriában a Nyíregyházi Televízió stúdióvezetője, Boronkay Ferenc, valamint kollégánk, a Nyíregyházi Cantemus Kórus vegyeskarának vezetője, Szabó Soma Liszt-díjas karnagy kerültek be a kiváló társaságba. Közülük kerülnek ki a győztesek.

Szabó Somát korábban már jelölték a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Príma díjra. 2008-ban, mint a Banchieri Énekegyüttes művészeti vezetője az együttessel együtt kapta a jelölést.

A három Prima díjas jutalma 1 millió forint, a különdíj értéke 250, illetve 500 ezer forint. A megyeházi eseményen 7 vállalkozói díjat is kiosztanak, illetve 2 megyei szakembert a Vállalkozók Napján Budapesten, az országos ünnepségen jutalmaznak.

Szabó Soma Liszt-díjas karnagy