Koncertnaptár

KONCERTNAPTÁR
nov
18
csü
2021
Cantemus Családi Bérlet Plusz – DuOncelly – Onczay Csaba és Onczay Zoltán cselló koncertje @ Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola
nov 18 @ 18:30 – 19:30

Nem mindennapi műsorral lép színpadra Onczay Csaba Kossuth- és Liszt díjas csellóművész és fia Onczay Zoltán. Az évek során több koncerten is együtt játszott Apa és Fia. A közös sikereknek köszönhetően fogalmazódott meg a duó gondolata, és alakították meg a DuOncellyt.

Onczay Csaba világjáró művész, kiemelkedő művészi tevékenységét számos módon ismerték el: több Artisjus Díj mellett Liszt-díjas, Érdemes művész, Kossuth- és Bartók-Pásztory-díjas. Bár a kamarazene kiemelten fontos a számára, világszerte elsősorban szólistaként tartják számon, aki egyaránt jeleskedik a virtuóz játék és az éneklő, elmélyült zenélés terén, és művészetében e kettő összhangjának és ideális arányának megteremtésére törekszik. 

Onczay Zoltán szintén korán kezdte a koncertturnékat. A Claudio Abbado által vezetett Mahler zenekar szólócsellistájaként több kontinensen is játszott. Elismerései: Országos Friss Antal gordonkaverseny I.díj, Yamaha-díj, Wiener Klassik és Kodály verseny I.díj Semmeringen, European Music for Youth nemzetközi versenyen Oslóban különdíj.

jan
13
csü
2022
Cantemus Családi Bérlet Plusz- Berecz András mesemondó és Berecz István táncművész @ Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola
jan 13 @ 18:30 – 19:30

Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész. Az első dalokat édesanyjától tanulta, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben… dalokat, meséket, tréfákat gyűjtöget. Élete különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is volt, hajszolt embertársai örömét keresgélő énekes, mesemondó lett. Kedves dalai és meséi a honát kereső és a nagyon szerelmes ember hallomásai, látomásai. 

Fia, Berecz Mihály kiemelt nívódíjas zongoraművész. Négy évesen már a Petőfi Csarnokban, a Csángó Fesztivál gálaestjén lépett fel. A Szent István Király Zeneiskolában hegedülni, Major Edittől zongorázni tanul. 2010-ben kiemelt első díjat kapott Nyíregyházán a XII. Országos Zeneiskolai Versenyen, és fellépett a Berlini Zenei Fesztiválon is. 2010 őszén a Magyarkanizsai Nemzetközi Jazz Fesztiválon már önálló koncertet adott. 2011 decemberében kiemelt nívódíjat kapott a III. Országos Bartók Béla Zeneiskolai zongoraversenyen, 2012 tavaszán Prágában a Nemzetközi Ifjúsági Fesztiválon aranyéremmel ismerték el. 2013-ban a Müpa Budapestben Kocsis Zoltán születésnapi jótékonysági estjén Ravel G-dúr zongoraversenyének szólistája volt Kocsis vezényletével. Az Operaházban rendezett Faust-bálon szólókoncertet adott.